sundvej.blogspot.com

torsdag den 13. december 2012

OPSKRIFTER - Kylling m. pomfritter og pomfritsovs (Detox)

* 1 hel lækker (gerne økologisk) kylling
*1 kg gulerødder
*3 rødbeder
*2 persillerødder
* Koldpresset ekstra jomfru Olivenolie
*"Salt til rodfrugter" fra Urteteket ell. Havsalt/maldonsalt blandet m. tørrede krydderurter fx salvie, brændenælde, estragon og basilikum
*Stærk paprika

* 2 pasteurisere æggeblommer
* Koldpressede mild olie fx. tidselolie, hørfrøolie, raps- eller mandel olie.
* salt & peber
* Tørret basilikum ell. tørret estragon
* Citronsaft

Læg kyllingen i et ovnfast fad m. rist. Fyld vand i bunden af risten, skyld kyllingen i koldt vand, skær evt overskydende fedt og gumpen af kyllingen. Læg kyllingen på faddet og drys paprika over. Sæt i oven på 160 grader på nederste ribbe.

Vask rodfrugterne, brug gerne økologiske. Skær dem i lange strimler, så firkantede med tynde som muligt, så de minder om alm. pomfritter. Læg dem i en bradepande, der er smurt med olivenolie. Svøb dem i alt den olivenolie, du ønsker (da de kun bages v/ 160 grader bevarer olien stadig sine sunde fedststoffer) Drys salt til rodfrugter eller din egen blanding over og sæt oven over kyllingen i ovnen.
Begge skal have ca. 2 1/2 time v/ 160 grader (ikke varmluft, da så temperaturen er mere en 160)

Gå evt. en dejlig tur og vend i rodfrugterne ca. 2 - 3 gange undervejs - de kan sagtens passe sig selv. Vend evt. kyllingen efter ca. 1 1/2 time, drys med paprika og steg videre. Brug gerne stegetermometer for at se, at kyllingen har fået nok eller se at væsken fra kyllingen er lys hvid og ikke rødlig.

Pomfritsovs laves ved at piske æggeblommerne få min. hvorefter du tilsætter olien i en TYND stråle, mens du fortsat pisker. Der skal bruges en del olie (men god samvittighed, da det er det rigtige olie og som dine celler elsker!!) så fortsæt til du har den konsistens, du ønsker. Gerne en smule tykkere. Smag til med citronsaft og basilikum/estragon - VOIlA!! ;))



1 kommentar: