sundvej.blogspot.com

lørdag den 2. juni 2012

OPSKRIFTER - Tomatketchup på rosiner

  • 1 finthalkket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 3 spsk hvidvinds- eller æblecidereddike
  • 3 - 4 spsk mørke rosiner
Sauter løg, hvidløg, salt og peber i en gryde ved lav varme i olivenolien i 10 - 15 min. Løgene må ikke blive brune, men skal være klare og bløde.
Tilsæt de hakkede tomater, paprika, eddike og rosiner og bring det i kog. Skru derefter ned for varmen og lad simre i 30 - 45 min. Spis ketchuppen sådan eller blend den fin med en stavblender :) Smag evt. til med ekstra eddike.

Opskriften kan virke lidt tidskrævende, men det hele passer faktisk sig selv undervejs, og den er i hvert fald hele umagen værd ;)) Sund og vildt lækker

FIF: For at få en stærk ketchup bruges stærk paprika og en del mere end det anviste. Husk, at ketchuppen smager mildere, når den bliver kold.
Lav evt. dobbelt portion og frys ned i portioner i glaskrukker, så har du til næste gang du skal have kartoffelmos, spaghetti eller lave pølsehorn! Mmmm

Grundopskrift fra Oscar Umahro Codagan "Køkkenrevolutionen på høje hæle"
http://www.umahro.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar