Mayonnaise
* 3 æggeblommer
* 2 1/2 dl mandelolie
* Citron
* Peber
Pisk blommerne, gerne i en blender og tilsæt langsomt olien i en tynd stråle. Smag til med lime/citron og peber
Sundhedstip:
Fantatisk afrundet smag og så er det ligefrem vildt sundt! Mandelolie hjælper på fordøjelsen, virker nedsættende på forhøjet kolesterol, giver huden fugt og er kendt for sin effekt på inflammation (betændelsestilstande i kroppen) og på muskelsmerter. Mandler indeholder desuden et højt indhold af kalium, magnesium, E-vitamin og er rige på fibre og proteiner og mætter derfor fint som mellemmåltid.
Hej! Tak for opskriften :) Ved du, hvor lang kan det stå i køleskabet?
SvarSletHej Yuliya :) Ja, den kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Citronsyre (ascorbinsyre) bruges som konserveringsmiddel, så måske det endda er 3-4. Men 2-3, så er du sikker ;0)
SvarSletSuper, tak!
SvarSletSelv tak :)
SvarSletSusanne, bruger du pastueriserede æggeblomme?
SvarSletHej Yuliya - ja, der er en risiko for at der er salmonella på æggets skal, så det er en god idé at bruge pasteuriserede æggeblommer, men jeg bruger dog selv alm. æggeblommer. Jeg køber ALTID økologiske, og så hælder jeg kogende vand over ægget, inden jeg bruger ægget. Men det er i princippet bedst at bruge pasteuriserede, hvis man vil være helt sikker :)
SvarSletKærligst