sundvej.blogspot.com

fredag den 26. oktober 2012

OPSKRIFTER - Uforglemmelig mandel-daddel-appelsinkage

Opskrift
* 400 g dadler (500 g hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
* 200 g mandler (300 g hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
* 5 - 6 spsk ekstra jomfrukokusolie eller rapsolie
* Fintrevet skal og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin eller grapefrugt
* 1 tsk vaniliePULVER eller 1/2 stang vanilie, finthakket
* 2 tsk kanel (kan udelades hvis du ikke ønsker kanelsmagen)
* 1 meget lille knivspids hav- eller stensalt
* 1 meget lille smule friskkværnet sort peber
* 5 - 6 mellemstore æg

Kør alle ingredienser på en foodprocesser i et par minutter, til du har en jævn masse, der minder lidt om marcipan i konsistensen. Tilsæt æggene et efter et, mens foodprocesseren kører.


Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform, muffinsforme eller andet efter ønske og bag kagen i 35 - 45 min ved 160 grader. på en af de nederste ribber. Lad kagen køle af, inden den serveres elle pyntes.


Fif:

Prøv at erstatte mandler helt eller delvist med hasselnødder, cashewnødder eller pinjekerne.
Appelsin kan erstattes med citron
Tilsæt 2 bananer og/eller 6-8 spsk ren kakaopulver, så har du en banan-chokoladekage, virkelig lækker.
Ønsker du en plumcake, så marinerer du et par 100 g grofthakket tørret frugt i en passen alkoholisk drik (f.eks. gin eller rom) Dræn de tørrede frugter og vend i dejen, efter du har kørt dejen i foodprocesseren.
Top evt. kagen med Sukrin-melis som glasur, der er et natuligt alternativ til flormelis. Påvirker ikke blodsukkeret, er tandvenligt, 100 % naturligt sødemiddel fra naturen og indeholder ingen kalorier. Bruges som alm. flormelis, tilsæt evt. ren kakaopulver for mørk glasur.

Sundhedstip:

Mandler fyldt med magnesium og L-arginin til blodtryk og blodårer.
Appelsinskal fyldt med den æteriske olie limolen, der dulmer mavesår.
Og kanel sænker både blodsukker, kolesterol og triglycerider effektivt, når bare man får et par gram i døgnet.


Grundopskrift på kage fra Oscar Umahro Cadogan "Køkkenrevolutionen på høje hæle" http://www.umahro.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar